Vaš pregledač ne podržava Java Script, omogućite ga za punu verziju sajta. Your browser doesn't support Java Script, enable it for full version of website.

Kokosov šećer - zdravija alternativa - Dobro došli na Organic.rs

Kokosov šećer je prirodan izvor vitamina i minerala i sadrži  dvostruko više gvožđa, skoro četiri puta više magnezijuma i deset puta više cinka od smeđeg šećera. Šećer dobijen iz kokosovog cveta ima nizak glikemijski indeks i sa svojim vitaminsko-mineralinim sastavom predstavljaju važan element uravnotežene ishrane i zdravog načina života. Po ukusu podseća na karamel, a kremasta tekstura se prosto topi u ustima.

Kokosov šećer dobijen iz kokosovog cveta:

Ima u izobilju vitamine i minerale koji predstavljaju važan elemenat uravnotežene ishrane i zdravog načina života kao i nizak glikemijski indeks što omogućava postepeno oslobađanje energije, a samim tim njegova upotreba preventivno deluje na bolesti srca, povišeni nivo holesterola, insulinske rezistencije, dijabetesa tip II kao i povišenu telesnu težinu i gojaznost. Konkretno, što je viši glikemijski indeks, brže raste nivo krvnog šećera posle uzimanja hrane. Nizak glikemijski indeks ovog šećera omogućava postepeno oslobađanje energije što u prevodu znači bolja kontrola šećera u krvi u telu.

Koristi Superfood kokosovog šećera

Kokosov šećer možete koristiti kao potpunu zamenu za bilo koji zaslađivač koji već koristite u svakodnevnoj ishrani. Odlična je zamena za bilo koji šećer koji koristite u pripremanju hrane bilo da su upitanju poslastice, zdrava hrana, ili dodaci ishrani.

Dijabetičari imaju veću korist od kokosovog šećera, jer obiluje Hromom koji doprinosi održavanju normalnog nivoa glukoze u krvi. Okarakterisan kao proizvod sa niskim glikemijskim indeksom GI35, što implicira na sporo razlaganje i smanjenje lučenja insulina iz pankreasa što  štiti organizam od neželjenog stresa.

NE USKRAĆUJTE SEBI MALA ZADOVOLJSTVA

bottom

Organski trščani šećer idealna je zamena za beli rafinisani šećer.

Organski kokosov šećer ima glikemijski indeks od samo 35, za razliku od običnog šećera koji ima preko 60.

Nerafinisani šećer zadržava sve originalne makro i mikronutriente kao u prirodi.

Organski šećeri ne sadrže nikakve veštačke konzervanse i aditive.

Kokosov šećer spada u niskoglikemijske namirnice i preporučuje se osobama obolelim od dijabetesa tip II.

Kokosov šećer posebno koristi kao zamena za beli šećer osobama sa povećanim faktorima rizika od dijabetesa tip II.

NAJNOVIJI BLOG POSTOVI

PRIJATELJI SAJTA