Vaš pregledač ne podržava Java Script, omogućite ga za punu verziju sajta. Your browser doesn't support Java Script, enable it for full version of website.

Organski kokosov šećer

Šećer kokosa iz nektara kokosovog cveta

Organski kokosov šećer je prirodni zaslađivač i idealna je zamena za beli i smeđi šećer. Dolazi nam sa Malajskog arhipelaga iz Indonezije gde se u ishrani koristi već hiljadama godina.

Dobija se tradicionalnim sakupljanjem nektara iz kokosovog cveta, nektar se zatim suši i melje u prah kako bi poprimio oblik pogodniji za konzumiranje i dalju upotrebu. Prirodne je boje, mirisa i ukusa koji blago podseća na karamelu.

Kokosov šećer ima znatno niži glikemijski indeks od ostalih šećera. Bogat je mineralima, vitaminima i aminokiselinama. Sadrži kalijum, magnezijum, cink, gvožđe, vitamine B grupe, vitamin C i drugo.

Organski kokosov šećer proizveden je po visokim standardima strogo kontrolisane organske proizvodnje, bez upotrebe veštačkih đubriva, herbicida i pesticida. Ne sadrži aditive, konzervanse niti bilo koje druge veštačke dodatke. Nije genetski modifikovan (non GMO).

Poseduje međunarodni "USDA", EU "Skal" kao i domaći organski sertifikat sertifikacione kuće "Organic Control System" ovlašćene od strane Ministarstva poljoprivrede Srbije kao i od EU.

Organski kokosov šećer upotrebljava se poput običnog konvencionalnog belog šećera kao njegova idelana zdravija zamena. Prirodni je zaslađivač za čaj, kafu, pripremu torti, sladoleda, kolača, pekmeza i drugog.

Idealno je čuvati ga u zatvorenoj staklenoj tegli.

Za sva dodatna pitanja stojimo Vam na raspolaganju. Možete nas kontaktirati putem kontaktne forme na sajtu ili imejla office@organic.rs i odgovorićemo Vam u najkraćem roku.

POSETITE NAŠ E-SHOP

Organski kokosov šećer