Vaš pregledač ne podržava Java Script, omogućite ga za punu verziju sajta. Your browser doesn't support Java Script, enable it for full version of website.

Organska proizvodnja trščanog šećera

Proces proizvodnje organskog nerafinisanog trščanog šećera

Proces proizvodnje organskog trščanog šećera je proces koji pozitivno utiče na životnu sredinu, od početka do kraja. Nikakve hemikalije ili GMO seme se ne koristi u fazi klijanja i rasta, koriste se isključivo prirodni i organski materijali i đubriva. "Zelena" metoda žetve podrazumeva da se svi ostaci useva poput lišća ostavljaju na poljima da istrunu i tako obogate tlo.

Sok šećerne trske ulazi u proces čišćenja kako bi se oslobodio od organskih materija poput korenja i lišća, a zatim nastavlja u proces isparavanja i koncentracije. Oba procesa odvijaju se na ne-visokim temperaturama koje bi mogle da oštete molekule šećera. Dobijeni sirup šećerne trske ponovo se pročišćava što osigurava njegov visoki kvalitet.

Poslednji proces je finalna koncentracija i cristalizacija na niskim temperaturama nakon čega se šećer usitnjava u prepoznatljivi oblik.

Ovako proizveden šećer, koji nije prošao kroz hemijske procese rafinacije, zadržao je sve originalne hranljive materije kao što su vitamini, minerali i antioksidansi.

U industrijskoj fazi, ceo proces je "zatvoren ciklus" i svi sporedni proizvodi se ponovo iskorišćavaju tako što se vraćaju u zemlju. Emisije u atmosferu su čiste i nikakvi zagađivači nisu generisani. Sve ovo čini proces održivim od početka do kraja.

POSETITE NAŠ E-SHOP

Organska proizvodnja trš?anog še?era