Vaš pregledač ne podržava Java Script, omogućite ga za punu verziju sajta. Your browser doesn't support Java Script, enable it for full version of website.

Organska proizvodnja kokosovog šećera

Proces proizvodnje organskog nerafinisanog kokosovog šećera

Za početak, potrebno je razlikovati kokosov šećer od šećera kokosove palme, iako se ovi nazivi neretko ali pogrešno mešaju. Kokosov šećer mnogo je kvalitetniji i proivodi se od najfinijih pupoljaka cveta kokosa.

Nikakve hemikalije ili GMO seme se ne koristi u fazi klijanja i rasta, niti kasnije na odrasloj biljci. Koriste se isključivo prirodni i organski materijali i đubriva.

Sok cveta kokosa se prikuplja, čisti od organskih materijala i ulazi u proces isparavanja, sirupacije i koncentracije. Tokom ovih procesa oslobađa se višak vode i dobija gusta smesa koja se dalje suši na sobnoj temperaturi kako bi se osigurao vrhunski kvalitet šećera.

U finalnoj fazi šećer se usitnjava i dobija svoju prepoznatljivu formu i boju. Ni u jednom trenutku ne dolazi do rafinacije tako da zadržave sve makro i mikronutriente iz kokosovog cveta. Za razliku od komercijalnog smeđeg šećera koji je zapravo beli rafinisani šećer sa dodatkom melase, organski kokosov šećer zadržava originalni, blago karamelasti ukus nerafinisane melase.

Čitav proces proizvodnje je "zelen", održiv i dobar za okolinu, a finalni proizvod ne sadrži nikakve aditive, konzervanse niti bilo koje druge veštačke dodatke.

POSETITE NAŠ E-SHOP

Organska proizvodnja kokosovog še?era